Mat

tirsdag 18. januar 2011

Estouffade de Sanglier

Villsvinngryte


I jakt sesongen, og hvis du sitter på en restaurant i fjellandsbyen Aups, kan du oppleve at jegerne kommer kjørende inn, parkerer foran restauranten med villsvin fra dagens jakt, surret fast på panseret, spiser dagens lunsj som varer minst en time, tar jeepen og fortsetter villsvinjakten.

Sesongen er i november og desember og da kan du se de villsvin med strittende pels, svært hode og svarte hover stå utstilt i de tradisjonelle boucheries (slakteriforretninger)

Til 6 personer

2 kg kjøtt av villsvin (bog)

1 liter hvitvin

5 hvitløksfedd

1 knivsodd revet muskat

5 små løk

3 laurbærblader

1 kvast timian

1 dl olivenolje

250 gr. stekte baconterninger

salt og pepper

Tilbreding
Skjær kjøttet i store terninger, fjern hinner og bindevev. Lag en marinade av vin, olivenolje, knuste hvitløksfedd, løkbåter, timian og muskat. Ikke bruk salt og pepper i marinaden da saltet trekker ut væske fra kjøttet. Slå marinaden over kjøttet og bland det godt, sett det tildekket i kjøleskap for marinering i 2 dager.

Brun baconterningene i stekepanne, Legg marinade, villsvin og baconterning i en gryte og fyll på med vann så det dekker kjøttet. La det stå og putre i ca 3 timer til kjøttet er mørt. Fyll etter med vann.

Hvis kraften er tynn, lag en meljevning av hvetemel og kraft fra gryta og kok den med i minst 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar