Marked og mat
Det jeg elsker med mine Provencebesøk er alle de fine markedene med lokalproduserte varer, der jeg kan velge og vrake i frukt, grønnsaker, olivenolje, honning, krydder i løs vekt , kjøtt, fisk og fjærkre som bare venter på bli tilbredt til en deilig og smakfull rett. Ikke tenk for vanskelig, du får de nydligste retter med enkle grep. Det fine med å feriere i en av de mange landsbyene er at livet går litt roligere, stresset forsvinner og skuldrene senkes, ta deg tid til å velge å vrake i blant de mange gode og ferske råvarene, lag lunsj med familien, det blir garantert vellykket og smaker helt Provencalsk. Ikke glem den lokale rosevinenen. Her finner du noen oppskrifter på provencalske og franske retterSALADE NICOISE
Salat fra Nice
Bestill en Salade Nicoise hvor som helst i Provence og du vil få en forskjellig variant hver gang. Dette er kanskje en av verdens mest kjente salater og som man hevder kommer fra Nice. Som sagt variasjonene er mange, men det er noen grunnleggende ingredienser må være med (uenighet om det også) som, hvitløk, oliven, ansjosfileeter, tunfisk og kokte egg, resten av ingrediense som bondebønner, kokte poteter, artisjokker, hakket løk vil avhenge av innfallene til kjøkkensjefene eller hva du måtte finne på. Prøv deg frem og finn din beste variant på salaten, her kommer en variant, server den som forrett, lunsjrett eller en deilig hovedrett.
Salade Niciose
2 fedd hvitløk
500 gr tunfisk
2 ss extra virgin olivenolje
5-6 kokte poteter i skiver
350 gr grønne bondebønner
60 gr ansjosfileter
1 grønn salat
1 liten rødløk
4 tomater i båter
1 dl sorte oliven
2 hardkokte egg i båter
Friske urter som persille, timian, rosmarin og kjørvel
Fremgangsmåte
Mariner fersk tunfisk i olje, salt og pepper en time før du
steker den, husk den skal være lett rosa i kjernen,
eller du kan bruke hermetisk tunfisk.
Gni bunnen og innsiden av salatbollen med
den knuste hvitløken,
og legg salaten utover i bollen, deretter potetskivene,
tunfisken, oliven, eggbåter ansjos og urter. Like før
servering helles dressingen over salaten og blandes lett,
avsluttes med et lite dryss av salt og nykvernet pepper
Dressing
3 fedd hvitløk, lett knust og delt i to
3 ss rødvinseddik
salt og nykvernet pepper
1 dl olivenolje
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar