Sitronterte med mandler
Terten kommer fra Menton, som er den store sitronlandsbyen, og som feirer innhøstningen av sitronen med en storslagen sitronfestival hvert år. Sitronene som kommer herfra er ekstra søte og med tykkere skall enn andre sitroner, en god avslutning på et stort fransk måltid.
Mørdeig
125 gr hvetemel
1 ss sukker
1 ts revet sitronskall
150 gr smør
2 ss vann
1/4 vaniljestang, frøene
Fyll
2 egg
100 gr sukker
saft av 2 sitroner
3 ss revet sitronskall
125 gr smeltet smør
60 gr mandler, skåldet,
ristet og malt
2 dl kremfløte til servering
Start med mørdeigen. Smuldre sammen hvetemel, sitronskall, vanilje frø,
sukker og smør. Bland inn litt vann og form den til en fast deig som
settes kaldt i kjøleskap en time Smør en terteform og for formen med mørdeig, deigen er litt myk, bruk fingrene til å presse ut deigen i formen,
press litt ekstra mørdeig langs kantene slik at de blir solide. Kle deigen
med smurt aluminiumsfolie, legg på noen tørkede erter for å holde deigen nede i formen og stek terten på 190C i 20 minutter til mørdeigen er lysebrun. Fjern folien og stek terten i fem minutter til slik at deigen
blir stekt. mens terten steker, lages du sitronfyllet
Sitronfyll
Pisk eggedosis av egg og sukker, rør forsiktig inn sitronskall, smør og mandler, hell dette i terten og stek ved 190 C i 25 til 30 minutter.
Server med lettpisket krem
________________________________________
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar